Krenuo Split Talks

17.06.Povratak na vijesti

Jučer je u podrumima Dioklecijanove palače u Splitu otvoren stručni arhitektonski skup Split Talks– razgovori o arhitekturi.  Pozdravne riječi u prepunoj sali podruma, jednoj od lokacija prvih Split Talks-a, održali su predstavnici organizatora; Darovan Tušek – prodekan za studij arhitektureGrađevinsko-arhitektonskog  fakulteta, Ivan Pavić – rektor Sveučilišta u Splitu te Saša Randić – predsjednik organizacijskog odbora Split Talks-a i glavni urednik pogledaj.to.

Seriju predavanja eminentnih domaćih i europskih arhitekata jučer su otvorili Hrvoje Njirić, redoviti profesor splitskog GAF-a, mladi Raalf Looke iz estonskog arhitektonskog studija Salto , a prvi dan Split Talks-a fantastičnim je predavanjem zatvorio David Zahle iz danskog  BIG-a.  Više o njihovim predavanjima te svježim promišljanjima i idejama čitajte uskoro na pogledaj.to u intervjuima koje će naši novinari voditi sa svim predavačima prvih Split Talks-a.

Današnji program, osim predavanja arhitektonske regulative koja su upravo u tijeku u prostorijama Splitskog GAF-a, uključuje predstavljanje arhitekata Ricarda CamachaSilvija Novakaiz 3LHD-a te Kees Kaana iz Claus en Kaan Architecten.

Više o točnom rasporedu predavanja te ostalim dogđanjima Split Talks-a pogledaj ovdje.

Fotografije: Ivan Dorotić

TAGOVI